Podržani software

AX3000 je software koji koristi projekte arhitekture kao 2D i 3D podloge te iz njih "čita" potrebne informacije. U tu svrhu AX3000 se instalira kao dodatak za vodeće CAD i BIM crtaće programe. Dostupan u 32 i 64 bit-nim verzijama. Trenutno minimalne podržane platforme su: Allplan 2016; AutoCAD 2015 i Bricscad V16.

Allplan

Allplan kao vodeći software na području AEC je preporučen kao 3D platforma kako za arhitekte tako i za inženjere. Uz AX3000, Allplan postaje sveobuhvatno rješenje za projektiranje instalacija i energetske simulacije.

acad logo

AutoCAD kao software kojeg koristi veliki broj strojarskih inženjera je odličan izbor u slučaju da nemate 3D projekt zgrade informacije dobivate u 2D podlogama. AX3000 dodati će 3D dimenziju svim nacrtanim strojarskim elementima i omogučit će provjeru i 3D prikaz kompletnih instalacija zgrade, uključujući i eventualne kolizije nacrtanih elemenata.

Bricscad

Bricscad čita i zapisuje .dwg format i nudi potpunu kompatibilnost s AutoCAD® softverom. Njegova .dwg razina kompatibilnosti zajedno sa dostupnosti za konstantno rastući broj za raznih aplikacija čini Bricscad najboljim alternativnim rješenjem.